Podražitev in pocenitev zavarovanj po 21.decembru 2012

Življenjsko zavarovanje se bo podražiloEvropsko sodišče je določilo, da se zavarovalne premije za nove pogodbe med moškimi in ženskami po 21. decembru letos ne smejo razlikovati med seboj.

Kaj prinaša ta sprememba?

Predvsem razliko v cenah premij. Zaradi prepovedi ločevanja premij po spolu se bodo ženskam predvidoma podražila življenjska (brez varčevalne komponente), moškim pa rentna zavarovanja, spet pa je lahko pričakovati tudi, da se bodo za moške rahlo pocenila življenjska zavarovanja (brez varčevalne komponente), ženskam pa rahlo pocenila rentna zavarovanja.

Zavarovalnice se seveda na spremembe šele pripravljajo, tako za slovenski trg lahko pričakujemo tudi, da se bo vsaka zava­ro­val­nica pose­bej odlo­čala, kakšno ceno bo posta­vila.

Kaj lahko storite?

Pripravite se, saj se datum nezadržno bliža. Ni odveč pripomniti, da ima življenjsko zavarovanje sklenjeno ogromno število ljudi, čeprav ga NE potrebujejo. Na drugi strani je veliko ljudi, ki življenjsko zavarovanje nujno potrebujejo, pa tega ali nimajo ali pa je to sklenjeno popolnoma neustrezno.

Potrebujete neobvezen posvet, kako bo ta sprememba vplivala na vas? Morda pregled obstoječih življenjskih in rentnih zavarovanj? Informativne cenovne izračune in strokovno mnenje katero zavarovanje in kolikšna zavarovalna kritja dejansko potrebujete in katerih nikakor ne?

Kontaktirajte nas preko spodnjega spletnega obrazca, ali nas pokličite vsak delovni dan med 9. in 17.uro na telefonsko številko 059 / 090 220

Kontaktni spletni obrazec:

[contact-form-7 id=”1455″ title=”Contact form 1″]

 

 

Priporočljive dodatne avtorske vsebine: