Avtomobilsko zavarovanje – primerjava zavarovanj se izplača

Praksa kaže, da so hipni nakupi avtomobilskih zavarovanj najdražji.

Avtomobilsko zavarovanje

Pozanimajte se,do katerih popustov ste lahko upravičeni.

 

Lastniki vozil se avtomobilskem zavarovanju ne moremo izogniti in čeprav velik delež lastnikov le podaljšuje že sklenjeno zavarovanje, je vse več tistih, ki primerjajo ponudbe različnih zavarovalnic.

S tem seveda privarčujejo, saj lahko izberejo zavarovanje, ki njim najbolj ustreza. Zavarovalnice oziroma njihovi agenti pogosto vabijo zavarovance s ponudbami popustov za paketna zavarovanja. Ponujajo denimo zavarovanje hiše oziroma stanovanja, stanovanjske opreme, morda še avtomobilsko, nezgodno ali kako drugo zavarovanje.

Logično se zdi, da je tak paket cenejši, toda v resnici se bolj splača iskati najugodnejše ponudbe pri specialistih za posamezna zavarovanja opozarja Igor Mujdrica iz podjetja i-zavarovanje, d.o.o., in svetuje, naj zavarovancem ne bo žal časa, ki ga bodo potrebovali za preverjanje, ali je paketno zavarovanje res ugodnejše od več posameznih zavarovanj.
In naj preverijo tudi, ali zavarovanje res vključuje kritje tveganj (in sicer v ustrezni višini), ki jih resnično potrebujejo.

SAMI IZRAČUNAJTE CENO

Najmanj, kar lahko posameznik stori, je, da si sam prek spletnih strani zavarovalnic izračuna ceno zavarovanja in tako dobi primerjavo razlik v cenah med zavarovalnicami. Lahko se obrne na katero od neodvisnih svetovalnih podjetij, ki primerjajo produkte zavarovalnic, nato lahko od zavarovalnice ali zavarovalnišnega agenta zahteva dodatne izračune,ki vključujejo splošne pogoje. Praksa kaže, da so hipni nakupi avtomobilskih zavarovanj najdražji.

Tako je pri avtomobilskih zavarovanjih mogoče dobiti dodatne popuste in ugodnosti, denimo za manj prevoženih kilometrov ali za vožnjo brez nesreč in tudi za ohranjenost vozila. Zelo pomembno je vedeti, katere izključitve so v zavarovanju avtomobila in in kolikšen del stroškov boste morali plačati sami zaradi odbitne franšize.

V praksi se dogaja tudi, da so v avtomobilska zavarovanja vključene vrste zavarovanj, ki jih posameznik morda sploh ne potrebuje.Pri hipnih nakupih,navadno ob registraciji avtomobila,v praksi v našem podjetju še skoraj nikoli nismo zasledili vseh popustov,do katerih bi bil zavarovanec sicer lahko upravičen,če bi se sam bolje informiral.Vsakdo ima namreč vso pravico,da izbere katero koli zavarovalnico oziroma jo zamenja vsako leto,če tako želi.Številni tega ne naredijo,ker so prepričani,da jim je zavarovalnica odobrila velikanske paketne popuste pri sklenitvi različnih zavarovanj.”Toda ni nujno,da ti popusti res prinašajo prihranek,”pravi Mujdrica in opozarja,da je potrebno biti še posebej pozoren pri izbiri kasko zavarovanja avtomobila in proučiti,katera kritja so zajeta v kasko paket,odbitne franšize in vpliv na bonus.

Najpomembnejši kriterij za kakovostno kasko zavarovanje je število kritij, ki jih ta paket zajema. Pozorni moramo biti, da to zavarovanje zajema škodo v prometni nesreči, škodo naravnih in elementarnih nesreč in škodo, ki jo lahko povzročijo druge osebe, kot sta npr.kraja ali manjše uničenje avtomobila(vandalizem). Druge nevarnosti so različne asistence za pomoč na cesti, ki so pri nekaterih zavarovalnicah že vštete v ceno kasko paketa, pri drugih pa ne, zato jih moramo plačati posebej.Enako velja za nevarnosti, kot so demonstracije in manifestaciije, izguba ključev ali tablic. Pri izbiri kasko zavarovanja je potrebno biti pozoren tudi na to, katere škode so tiste, ki vplivajo na izgubo bonusa. Pri nekaterih kasko zavarovanjih lahko npr. škoda na parkirišču vpliva na bonus, pri drugih pa takšna škoda na bonus nima vpliva.

Kako vam lahko pomagamo?

Za več informacij in neobvezujočo informativno ponudbo, lahko pokličete na 0590 / 90 220 vsak delovni dan med 9. in 17. uro ali izpolnite spodnji spletni obrazec.

[contact-form-7 id=”1455″ title=”Contact form 1″]

 

Prispevek je bil objavljen v časopisu Dolenjski list